Sarah Moss

Sinds 2017 werk ik als vrijgevestigd therapeut in mijn eigen praktijk in Amsterdam.  

Mijn opleiding tot klinisch psycholoog & psychotherapeut heb ik op de afdeling Medische Psychologie van het Noordwest Ziekenhuisgroep en bij GGZ Noord-Holland Noord gevolgd. Door deze combinatie ben ik breed opgeleid en heb ik veel gewerkt met mensen die psychische klachten ervaren die samenhangen met een lichamelijke ziekte, maar ook mensen die langdurige en complexe psychische problemen hebben. 

In de behandeling vind ik het belangrijk om te begrijpen waar en hoe iemand vastloopt, en samen te zoeken naar de mogelijkheden om zelf de regie te houden of terug te nemen.  In mijn werk valt mij elke keer weer op hoe veel mensen kunnen verduren, hoe veerkrachtig zij zijn, en dat niemand uitgesloten is van psychische klachten. 

De invloed van perceptie op denken, voelen en doen, heeft mij altijd geboeid. En hier ligt ook de kans om te veranderen; minder klachten, beter omgaan met spanning, en beter omgaan met jezelf en anderen. Ik ben breed ge├»nteresseerd en opgeleid en werk volgens de meest recente richtlijnen. Binnen de behandeling zet ik dan ook elementen van de verschillende stromingen binnen de psychologie in zoals; Acceptance & Commitment therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. 

Ik woon in Amsterdam met mijn partner, en ben graag in en op het water te vinden.